En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın takkadak tahliyeye imkân veren yangın bapsı, öbür zamanlarda da emniyetli kilitleme sistemi ile korunmaktadır.

23/12/2022Genel Yüksekliği belli bir seviyenin üstünde olan mimarilar bağırsakin yangın merdiveni kanuni bir zorunluluktur. Yangın merdiveni güç kaybının önlenmesi namına olabildiğince önemli bir konumda bulunmaktadır. Bünyeların temel methallerinde yahut koridor bölümlerinde yangının içli bir halde meydana gelmesi özellikle mürtefi katlı mimarilarda ayazlık yahut pencerelerden boşanmak kabil olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni dirimsel bir öneme mevla olmaktadır. Yeni bayındırlık kanunuyla beraber, sıfır bünyelarda arttırılan denetimler ile yanında yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın kapısı kriterleri kalın bir incelemeye basıcı tutulur. Binaların iç kısımlarında bulunan betonarme merdivenlerin dışında, bünyeların dışında kâin ve güçlü kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında emanet zayiatı evetşanmasının önüne geçmektedir.

Yangın kapısı 120 dakikaya derece ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta tuzaküminyum, hidrolik gereç ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki molekül ısıevet dayanıklı olmasını esenlar.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden oldukça münezzeh olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi namevcut binada yangın merdivenleri arasındaki uzaklık diyagonal mesafenin nısıfsından, yağmurlama sistemi mevcut binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında birey ve dünyalık kaybını önlemek amacı ile 120 dakika boyunca erdemli ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış cepheüne selim ürkü amerikan bar kolu bulunmasıdır.

Yangın baplarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki pencere ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri afet anlarında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok değerli hale getirmiştir.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın yahut rastgele bir acil perese çabucak insanoğluın binayı güvenle ayrılma etmesini katkısızlar. Başkaca bina içinde oluşan yaman ve sıcaklığın dışarıya geçmesine mâni olur.

Genel amacı insanların binayı pert görmeden terk etmesi olan bapların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri mekân kırmızıır.

yangına karşı önlemlerin kızılınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında yukarıda söylem tamlanan noktalarda belirli süre ısı ve kıvılcım geçişine dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.

Yangına karşı güvende sınırlanmak amacıyla kaçış koridoru ve yangın Yangın kapısı istanbul merdivenlerinde kullanılan, nazik anda insanların can emniyetliğini kurmak üzere kapı kasası ve kullanılan sair aksesuarlarıyla güven örgütleme etmekteyiz.

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi derunin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sarsıntıya menşe vermemesi ciğerin kapatılmalıdır.

Yangın merdiveni kapkaloriın ne açıldığını öğrenmek yangın anında de kolaydır fakat henüz öncesinde yangın ile müteallik tatbikatlarda kapının elbette açıldığını belirtmek gerekir.

Sizde projenizde ihtiyacınız olan ve yapınıza %100 mutabakat sağlayacak Yangın Kapılarına Göksu Kapı kalitesiyle ehil tamamlanmak; dayanıklı, güzel duyusal baplara en yakışır fiyatlarla mevla bulunmak muhtevain İletişim kontaksına tıklayarak personellerimizden usa vurma selen alabilirsiniz.

Report this wiki page