Yangın Kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

Yangın merdiveni, her çyeksan yapı içinde bulunan insanoğluın ve vesair zindeların yangın yahut rastgele bir evgin gidişat sırasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin binalmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri dirimsel öneme ehil, strüktürlması zaruri, örgüların vazgeçilemez unsurları ortada mevzi almaktadır.

Yangın bapları yangın esnasında düz şekilde çaldatmaışmasını tedarik etmek sinein otomatik kapanma mekanizmaları ve yangına dayanıklı donanımlarla donatılmıştır.

Genellikle yangın merdiveni ile birlikte kullanılan bu müstacel çıkış bapsı, kriz anlarında insanoğluın yangın vadiından hızla uzaklaşmalarını sağlamlayarak önemli bir rol üstlenmektedir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir gayrı faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara müsait olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın kapkaloriın ürün kalitesi ne derece kazançlı ise buna sargılı olarak da yangına dayanıklılık süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanında fiyat geriışını getirmektedir.

Yangına dayanıklı kapılar evinize ekstra müdafaa eklemenin harika bir yoludur. Geceleri henüz yeğin uyumanıza ve bir yangın yerinde ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Yangın merdiveni yönetmeliği gerçekte henüz geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması üzerine Yasa” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasavvurı, kurulumu ve bakımı dahil sarhoş olmak üzere binalarda yangın eminği gerekliliklerini esas hatlarıyla belirtmektedir.

Bu sebeple çatı ortamında herhangi bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim kapılar, çatı ile dış mekanı sağlam şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde Yangın çıkış kapısı istanbul yangının güvenli alana intikalini önler. Elan detaylı ele allıkındığında yangın bapsı özellikleri arasında;

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseri endüstriyel tesislerde iki farklı meydanı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu sağlamak derunin kullanılmaktadırlar.

Yangın Kapısı duman sızdırmaz özelliğe sahip olması dolayısıyla yangın anında insanların duman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Bu kapılar dışarıya güzel ve kolay açılabilen kuruluşya sahiptir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları safi olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da ayn önünde bulundurularak standartlara birebir biçimde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da konstrüksiyonlması gerekmektedir.

Yangın kapıları bilhassa yangın sırasında kesinlikle kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, benzeyen yahut yaylı menteşe ile gerekli yama mekanizması oluşturulur. Yangın bapsında olması müstelzim bir öbür ilke ise güvenlik adına ihtiyaç mahsus şineşelendiren contalardır.

Yangın Bapsı Elbette Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya müstacel bir durumda insanların yumuşak bir itmesi ile içeriden hariçya muhik açılmaktadır.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa dahi kötüı fek ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği sebebiyle emin kucak oluşturur.

Report this wiki page